Weer succes voor Booroola-Texelaars Blijham 2009
1a afstammelingen 2009
Op de provinciale schapenkeuring voor Groningen op 25 juli 2009 in Blijham werd bovenstaande groei lammeren 1a in de categorie afstammelingen van één vader. Alle getoonde lammeren zijn drager van het Booroola-gen. (Afbeelding: artikel in de Nieuwe Oogst van 1 augustus 2009)
Booroola ooi kampioene jonge ooien Blijham 2007
Kampioene Blijham 2007 Afstammelingen 0577-1043 Blijham 2007
Op de provinciale schapenkeuring voor Groningen op 4 augustus in Blijham werd bovenstaande ooi kampioen. Zij is drager van het Booroola-gen. De afstammelingengroep van de dubbel-Booroola ram 0577-1043 behaalde een 1A.
Nieuwsgierig naar de Booroola Texelaars van 2006?
Booroola Texelaars 2006
Eind augustus 2006 zijn foto's genomen van Booroola Texelaars van de Booroola Fokgroep Noord door Reinard Everts. Kijk HIER naar de eerste foto's en overtuig uzelf van de kwaliteiten van de huidige Booroola Texelaars!
Booroola dekrammen 2006
Dubbel-Booroola Enkel-Booroola
Voor het aflamseizoen 2006 zijn de volgende twee Booroola-rammen ingezet door de Booroolafokgroep Noord. Met deze homozygote (links) en heterozygote (rechts) rammen zal geprobeerd worden de kwaliteit van de Booroola-Texelaar verder te verbeteren.
Veel belangstelling voor Booroola's op Centrale Keuring Nederland
Demonstratie tweetal Booroola's Stand Centrale Keuring Nederland
Tijdens de Centrale Keuring Nederland voor Texelaars en Blauwe Texelaars op 24 september 2005 in Bunschoten waren ook Booroola's present. Niet in de keuringsring, maar wel in een demonstratiehok. Deze presentatiedieren leverden vele positieve reacties op van de bezoekers van de keuring.
In de demonstratiehokken werden een tweetal ramlammeren en een tweetal ooilammeren, alle vier heterozygoot voor het Booroola-gen, getoond.
Booroola's aan kop in Blijham!
Kampioenstweetal ramlammeren Blijham 2005 Kampioenstweetal ramlammeren Blijham 2005
Op de provinciale schapenfokdag voor Groningen in Blijham op 6 augustus 2005 won een tweetal ramlammeren met het Booroola-gen de kampioenstitel bij de tweetallen ramlammeren. Op deze fokdag werd voor het eerst de concurrentie aangegaan met andere Texelaars.
De kampioenstitel laat zien dat de wens van de fokgroep Noord, namelijk de excellente kwaliteiten van de Texelaar te verenigen met een gen voor een hoge vruchtbaarheid (het Booroola-gen) zeker niet onvervulbaar is.

Laat u ook overtuigen van de voordelen van een Booroola Texelaar en neem contact op met een van onze contactpersonen!
Welkom op de site van de Booroola fokgroep Noord. Deze fokgroep bestaat uit acht Texelaar fokkers uit de provincie Groningen: Op zaterdag 16 juli 2005 is op het bedrijf van F.A. Capelle in Termunten een veiling georganiseerd waar zo'n twintig stamboek Texelaars met het Booroola-gen werden geveild. Klik op ! Veiling 16 juli 2005 ! voor foto's van de geveilde dieren.Heeft u suggesties? Mail dan naar reinardeverts@hotmail.com
ovis design 2005©